هدف – در این مقاله هدف نویسندگان بررسی تاثیر ویژگی های جمعیت شناختی مشتری بر ارزش سرویس، رضایت مشتری و وفاداری مشتری در صنعت بانکداری خصوصی است یعنی یک چارچوب درگیر با مشارکت بالا.
طرح / روش شناسی / رویکرد – نویسندگان یک مدل معادلات ساختاری را با روش حداقل مربعات جزئی (PLS) برآورد می کنند. برای بررسی تاثیر متغیرهای اجتماعی – جمعیت شناختی، آن ها تحلیل واریانس (ANOVA) را برای تست تفاوت میانگین سازه ها انجام می دهند. علاوه بر این، آن ها تجزیه و تحلیل میانجی را برای آزمایش تاثیر غیر مستقیم ارزش سرویس بر روی وفاداری مشتری انجام می دهند.
یافته ها – نویسندگان دریافتند که رضایت مشتری، تاثیر مثبتی بر وفاداری مشتری دارد. با این حال، ارزش خدمات هیچ تاثیر مستقیمی بر وفاداری مشتری ندارد؛ تاثیر ارزش خدمات بر وفاداری مشتری به طور کامل توسط رضایت مشتری متاثر می شود. با توجه به ویژگی های جمعیت شناختی مشتری، نویسندگان تفاوت های قابل توجهی را در نمرات میانگین مربوط به وضعیت اشتغال، نوع ارائه دهنده خدمات بانکداری خصوصی و اندازه دارایی های نقد به دست آوردند.
کاربرد ها / نتایج تحقیق – پژوهش های بیشتر باید آثار تعدیل کننده بالقوه متغیرهای مختلف مرتبط با مشتری را تحلیل کنند. برای تکمیل یافته های نویسندگان باید یک مطالعه تکرار انجام شود.
مفاهیم عملی – نویسندگان تفاوت های قابل توجهی را برای رتبه رضایت و وفاداری مشتری نسبت به وضعیت اشتغال و اندازه دارایی های نقد به دست می آوردند. از این رو، مدیران باید بر روی ارزش خالص بالا و افراد با ثروت خالص بالا تمرکز کنند زیرا این بخش ها رتبه رضایت و وفاداری بیشتری را نشان می دهند. علاوه بر این، مشتریان باید علاوه بر اندازه دارایی نقد از نظر وضعیت اشتغال نیز تقسیم بندی شوند.
اصالت / ارزش – نویسندگان، تجزیه و تحلیل خود را در یک محیط با درگیری زیاد انجام دادند. با استفاده از یک نمونه منحصر به فرد 286 پرسشنامه از مشتریان بانکداری خصوصی، آثار مستقیم متغیرهای اجتماعی – جمعیت شناختی را بر ارزش سرویس، رضایت مشتری و وفاداری مشتری می یابند. بنابراین، یافته های نویسندگان نتایج مهمی برای مدیران در صنعت بانکداری خصوصی و پژوهشگران بازاریابی دارد.