جهش های رگه زایشی ممکن است منجر به نتایج مضر مختلف از جمله مرگ و میر جنینی، بیماری ارثی ژنتیکی یا ناپایداری ژنتیکی درون نسل شود. با توجه به اینکه ژرم لاین فراوانی موتاسیونی خود به خودی زیادی دارد، آزمایش های موتاسیون سلول ژرم، اغلب به تعداد زیادی از حیوانات و دوزهای شیمیایی بالا برای تشکیل عاملی تحت عنوان موتاژنیک نیاز دارد. درنتیجه اطلاعات بسیار کمی در رابطه با متغیرهای محیطی که بر میزان موتاسیون سلول ژرم در مقایسه با سلول های سوماتیکی تاثیر دارد، وجود دارد. تا امروز کمتر از 50 موتاژن در رابطه با توانایی جهش ارثی وجود دارد. شواهد موجود از توانایی موتاژن شدن رگه زایشی توسط عوامل مختلف شامل تشعشع، داروهای موتاژن ضد سرطان و آلودگی های محیطی خاص (دود توتون، آلودگی شهری هوا) حمایت می شود. اگرچه، اطلاعات نسبتاً کمی در رابطه با متغیرهای رژیمی که میزان جهش سلول ژرم تحت تاثیر قرار می دهند، بدست آمده است.
فولات، ویتامین ب ضروری، برای سنتز دنوو پورین ها، تیمیدیلات و متیونین ضروری است. فولات برای حفظ سنتز DNA و متیله شدن و در نهایت ساختار کروماتین و بیان ژن آن ضروری است (شکل 1). در سلولهای سوماتیکی، کمبود فولات می تواند منجر به افزایش الحاق اوراسیل در DNA، شکستگی باندهای دوگانه DNA، ناپایداری ژنومی و هیپو متیلاسیون DNA شود. اگرچه در مطالعات اندکی اثرات کمبود اسید فولیک بر سلول های ژرم بررسی شده است.
کمبود فولات با شاخص های کاهش باروری نر همراه است. برای مثال، فولات کمتر در پلاسمای سمینال با کاهش تعداد اسپرم و افزایش خسارت DNA اسپرم در انسان همبستگی دارد. ارتباط معکوس بین کل مصرف فولات روزانه و فراوانی اسپرم آنئوپلوئید در انسان ها مشاهده شده است. در موش های تیمار شده با متوترکسات، شیموتراپاتیک آنتی فولات، منجر به کاهش تعداد اسپرم و افزایش خسارت به DNA اسپرم میشود (21، 22). این مطالعات نشان داد که فولات بر سلامت اسپرم و تمامیت DNA، تاثیر دارد و پیشنهاد می شود که کمبود فولات ممکن است به عنوان موتاژنیک برای سلول DNA ژرم محسوب شود.
در سال 1998، کشورهای کانادا و ایالات متحده متعهد شدند تا اسید فولیک را در جهت کاهش نقص در سیستم عصبی به آرد سفید اضافه کنند. پروژه تقویت اسید فولیک به طور موفقیت آمیزی، کمبود فولات در کانادا را رفع کرد؛ اگرچه وضعیت فولات از بخش قابل توجهی از جمعیت به طور کلی، نشان دهنده مصرف اسید فولیک در یا بالاتر از سطح مصرف قابل تحمل است. مصرف بالاتر اسید فولیک می تواند متابولیسم را درونسلولی[1] کرده و منجر به حضور اسید فولیک متابولیزه نشده در جریان شود. اسید فولیک در گردش، باید از طریق بافت ها متابولیزه شده و حضور اسید فولیک متابولیزه نشده می تواند منجر به تجمع دیهیدروفولات سلولی، بازدارنده متیلن تتراهیدروفولات ردوکتاز و تیمیدیلات سنتاز شود. بازدارندگی این آنزیم ها پیشنهاد می شود که متیونین و تیمیدیلات سنتاز را کاهش دهد. در نهایت ورودی بالاتر اسید فولیک، به طور متناقضی منجر به نقش در کارایی فولات و در نهایت منجر به افزایش میزان موتاسیون و ناپایداری ژنوم می شود.
در مطالعه حاضر، اثرات کمبود و تکمیلی اسید فولیک بر تمامیت سلول ژرم نر بررسی می شود. ما سه میزان از اسپرم، شامل تعداد، DNA خسارت دیده با استفاده از آزمایش ساختار کروماتین اسپرم (SCSA) و جهش های توالی DNA، در توالیهای مکرر سیستم تکراری را ارزیابی می کنیم. اثرات اسید فولیک رژیمی در رحم و طی شیردهی (نمو اولیه) یا از مرحله از شیر گرفتگی (15 هفته) مورد ارزیابی قرار گرفت. سه گروه رژیمی شامل کمبود اسید فولیک (صفر میلیگرم بر کیلوگرم)، مصرف روزانه پیشنهادی اسید فولیک (شاهد، 2 میلیگرم بر کیلوگرم) و اسید فولیک تکمیلی (6 میلیگرم بر کیلوگرم) در سه زمان، مصرف روزانه پیشنهادی و نزدیک به مصرف 1 میلیگرم بر روز فولیک اسید تکمیلی و اسید فولیک حاصل از غذاهای غنی شده استفاده شد.