به دلیل توسعه چشمگیر تحصیل در مقطع سوم و انتشارات دانشگاهی کتابخانه های دانشگاهی با بزرگترین چالش خود مواجه هستند. اتحاد تجارت و دانشگاه ها برای ایجاد یک الگوی جدید آموزش سطح سوم، و ظهور دانشگاه های مجازی با حمایت کتابخانه مجازی، بسیاری از فرضیات پایه ای در مورد نقش کتابخانه ی دانشگاهی و امنیت آینده آن را زیر سوال می برد. تنها راه ادامه حیات کتابخانه های دانشگاهی در این محیط رقابتی بی ثبات، حفظ و ارتقای پایگاه های داده ی مشتریان خود و تمرکز کردن بر رسیدگی به انتظارات آنان می باشد (کالِن 2001). رقابت برای مشتریان و منابع و نیز درک این که کتابخانه ممکن است دیگر مرجع دردسترس اولیه یا واحد نباشد معنای جدیدی به نیاز به ارتقای ارزش کتابخانه در یک عرصه ی پر ازدحام می دهد (استوارت و موران، 2007). مرور ادبیات نشان می دهد که مدیریت ارتباط با مشتریان (CRM) به عنوان بخشی از تدبیرهای کتابخانه برای ارتقای کیفیت خدمات کتابخانه بررسی و استفاده شده است. دلیل این امر این است که CRM یک تدبیر پرکاربرد برای تعامل های مدیریتی سازمانی با مشتریان است. این امر شامل فرایندهای یافتن، جذب کردن، و حفظ کردن مشتری های جدید، آموزش دادن و حفظ کردن مشتری های کنونی سازمان، جلب کردن و بازگرداندن مشتری های پیشین به انجمن، و کاستن از هزینه های بازاریابی و خدمات مشتری است. اهداف کلی CRM ایجاد رضایت، اعتماد، وفاداری و بقای مشتری می باشد (شرکت گارتنر، 2009؛ گرونروس، 2000؛ تیوانا، 2001).
با نگاهی به نشست ها و گردهمایی هایی اخیر که موضوع های بکارگیری CRM در کتابخانه های دانشگاهی و مزایای CRM را خطاب قرار می دهند، به نظر می رسد یک علاقه مضاعف به استفاده از CRM در جهت ارتقای خدمات کتابخانه در میان کتابخانه های دانشگاهی تایلند گسترش پیدا کرده است. تحقیق انجام شده با عنوان نقش کتابخانه های دانشگاه ها در ارتقای یادگیری دانش آموزان که پنج سال پیش انجام شد پیشنهاد کرد که کتابخانه های دانشگاهی تایلند نیاز مبرم به ارائه خدمات پیش گستر و ادغام تدبیرهای CRM به منظور بهینه سازی خدمات کتابخانه داشتند. اگرچه تحقیق سیریپراسوتسین، توامسوک، و ونگپراسِرت (2010) به این نتیجه رسید که کتابخانه های دانشگاهی تایلند هیچ گونه سیاستی در قبال ایجاد و حفظ روابط خوب با مشتریان نداشتند. اعمال CRM در چندین کتابخانه ی دانشگاهی از جمله مطالعه ای در زمینه ی نیازها و نگرش های مشتریان، ایجاد اطلاعات مشتریان، و تدارک دیدن چندین گزینه برای ارتباط با مشتریان یافت شد، با این حال بسیاری از این شیوه ها به خدمات سنتی کتابخانه از قبیل انتشار، وام درون کتابخانه ای، و خدمات آگاهی اخیر مربوط بودند. خدمات ابتکاری اندکی با تمرکز بر مشتریان در کتابخانه های دانشگاهی تایلند وجود داشت.
بکارگیری CRM در کتابخانه ها ارزش خدمات کتابخانه را بیش از پیش می کند. این عمل موجب بوجود آمدن اعتماد و رضایت میان کاربران شده که به نوبه ی خود تعداد کاربران را افزایش داده و در عین حال کاربران پیشین را بازمی گرداند (برودی-پرستون، فِلیس و مارشال، 2006؛ ونگ، 2007). با این حال بکارگیری موفق CRM به چندین عامل بستگی دارد. هر سازمانی که مایل به استفاده از آن باشد برای خلق چهارچوب و ماموریت خود به درک عوامل دخیل در الگوی CRM نیاز دارد (چِن و پوپوویچ، 2003). بسیاری از محققان عوامل بنیادی موفقیت اجرای CRM را مطالعه و جمع آوری کردند و موارد زیر را به عنوان موثرترین عوامل ارائه دادند: فناوری اطلاعات، کارمندان، مشتریان، مدیریت مشتریان، فرهنگ سازمانی، رهبری، تدبیرهای سازمانی، و کار گروهی (باتل، 2004؛ چن و پوپوویچ، 2003؛ کمب، 2004). در واقع این عوامل نتیجه ی مطالعات انجام شده بر اجرای CRM است که در سازمان های تجاری انجام شده اند. در حال حاضر هیچ مطالعه ای بر روی اجرای CRM محور موفقیت آمیز برای سازماندهی کتابخانه، به ویژه کتابخانه های دانشگاهی، که غیر انتفاعی بوده و مشتریان را به عنوان کاربر دسته بندی می کند وجود ندارد. محققان بر این باورند که مدیریت CRM موضوع جدیدی برای تایلند بوده و از این رو مشتاقند برای کسب اطلاعات دقیق و کاربردی دانشگاهی این مسئله را بصورت عمقی و همه جانبه بررسی کنند. این مطالعه بخشی از تحقیق در مورد توسعه یک مدل CRM برای کتابخانه های دانشگاهی تایلند است.