(متن کامل در فایل ورد موجود است)
یکی از روش های محبوب تر MCDM برای گزین پرسنل فرآیند تحلیل سلسله مراتبی فازی [1](AHP) است. در این روش، مجموعه ای از معیارها تولید می شود و طبق اهمیت آنها به لحاظ روش شناختی وزن دهی میشود. نامزدها بر اساس این معیارها ارزیابی شده و یک نمره نهایی دریافت می کنند که نشان دهنده این وزندهی اهمیت میباشد. دیگر روش محبوب، تکنیک فازی ترجیح براساس شباهت به راه حل ایده آل [2](TOPSIS) است. در این روش، از ویژگی های نامزدها با مشخصات یک ایده آل مقایسه میشوند. این شبیه یک روند تفکر رایج در انسانها است، که در آن مردم همه چیز را نه بر اساس چند معیارها، بلکه بر مبنای مقایسه با یک نمونه ایده آل از همان نوع ارزیابی میکنند.
برای به دست آوردن مزایای این روش، این مقاله ترکیبی از هر دو را اعمال میکند یعنی روش AHP-TOPSIS فازی. این روش برای مورد انتخاب مدیر منابع انسانی در هفت ناحیه اعمال میگردد که در آن شرکت فعالیت خود را در اندونزی تقسیم میکند. هفت مدیر انتخاب می شوند. هریک از مجموعه ای از پنج نامزد. معیارهای مورد استفاده معیارهای ارزیابی توسعه یافته توسط بخش منابع انسانی این شرکت می باشند. برای ورودی قضاوت انسان در وزندهی به این معیارها، ما از پنج مدیر منابع انسانی خواستیم نظرات خود را در مورد اهمیت نسبی معیارها اظهار کنند. ما همچنین نظرات این مدیران را برای ارزیابی ادراک کلی کارکنان از ارزشهای شرکت در هم آمیختیم که در معیارهایی که فکر می کنند مهم تر است منعکس شده بود.
بقیه این مقاله به شرح زیر سازماندهی شده است. این مقدمه اولین قسمت از بخش اصلی این مقاله است، به دنبال آن یک مرور کوتاه بر آثار مرتبط در مورد روش AHP-TOPSIS فازی در بخش دوم ارائه میشود. بخش سوم خود روش AHP-TOPSIS فازی را مورد بحث قرار میدهد. بخش چهارم جزئیات اجرای این کار است، و نتایج در بخش پنجم ارائه شده و مورد تجزیه و تحلیل قرار میگیرد. آخرین بخش این مقاله نتیجه گیری است، که در آن ایده اصلی این مقاله مورد بحث قرار گرفته، همراه با پیشنهاداتی برای کار در آینده ارائه میشود.
[1] Fuzzy Analytical Hierarchy Process
[2] Fuzzy Technique for Order Preference by Similarity to Ideal Solution