نگرانی بعدی با اهداف یادگیری فعالیت های خلاقانه علمی مرتبط است. بر مبنای گزارشات مطرح شده در بخش 1.2 و 1.3 ، مجموعه جامعی از اهداف یادگیری و روش های آموزشی در زمینه آموزش خلاقیت ارائه شده است. این شامل اهداف شناختی و اهداف یادگیری موثر است. اول از همه ، اهداف شناختی طراحی شده اند که شامل توانایی تفکر واگرا دانش آموزان است. آنها شامل فصاحت ( توانایی تولید ایده های زیاد) ، انعطاف پذیری ( توانایی تولید ایده های زیاد و مختلف ) ، تازگی ( توانایی تولید ایده های اصیل و غیر معمول ) ، جزئی نگری ( توانایی اضافه کردن جزئیات برای بهبود ایده ) است. علاوه بر توانایی های مرتبط با تفکر واگرا ، طراحی های ساختاری در مدل برنامه ریزی درسی با هدف ارتقا احساس دانش آموزان ( زود فهم بودن ، شهودی بودن ، سریع بودن و قابل تغییر بودن ) تصویر سازی ( توانایی تفکر در مورد آینده ، امکان پذیری و ناشناختگی ) تفکر ارزیاب ( توانایی انجام قضاوت درست و یا تصمیم گیری در مورد کیفیت ایده تولید شده ) و سنتز ( توانایی یکپارچه سازی تفکر همگرا و واگرا ، دانش مبنایی و مهارت ها در زمینه تولید محصولات جدید و مفید).
بر مبنای دیدگاه های موثر، این مدل مطرح می کند که مدرسه باید درک دانش آموزان را در زمینه خلاقیت و همچنین انگیزه آنها در زمینه تفکر خلاق شامل میزان علاقه آنها و اعتماد نسبت به تفکر خلاق را ارتقا دهد. این رویکرد برای بهبود روحیه کنجکاوی ، تصویر سازی ذهنی، به پنداری پیچیدگی ها و چالش ها و همچنین تمایل به ریسک پذیری دانش آموزان مفید است. به غیر از این نگرش های شناختی و موثر، مدل برنامه ریزی درسی مطرح شده با هدف تجهیز دانش آموزان به برخی استراتژی های تفکر خلاق مفید شامل طوفان مغزی، تصویر سازی ذهنی ، ارتباط اجباری، معنی یابی، لیست کردن نگرش ها ، ایجاد چک لیست ، مجسم سازی و حل مشکل خلاقانه ارائه شده است. هم راستا با بسیاری از آموزگان غربی، این پژوهش پیشرفت دانش آموزان را در عرصه متا شناختی خلاقیت ، تکنیک های تفکر خلاق شخصی و استراتژی های تفکر خلاق به عنوان اهداف مهم یادگیری در نظر گرفته است.
برای معلمان ، این پژوهش برخی از استراتژی های ساختاری را برای دستیابی به اهداف با نمونه ای در دروس فیزیک ، شیمی ، زیست و علوم عمومی ارائه می دهد. علاوه بر این ، استراتژی هایی در زمینه محیط یادگیری خلاقیت محور ارائه و همچنین خلاقیت موضوعی مطرح شده در این مدل برنامه ریزی درسی را مورد ارزیابی قرار می دهد.