نقش مهم دمای عملیاتی در رابطه با بهره وری الکتریکی دستگاه های فتوولتائیک (PV)، همانطور که از توجهات جامعه علمی به آن می توان متوجه شد، چه یک ماژول ساده باشد یا یک کلکتور حرارتی PV، و یا آرایۀ فتوولتائیک ساختمان یکپارچه (BIPV) ، بخوبی ایجاد و ثبت شده است. همبستگی های بسیاری وجود دارد که، Tc ، حرارت سلول PV را یکی از توابع متغیرهای آب و هوایی مانند دمای محیط، Ta ، سرعت باد محلی، Vw، و شار تابش خورشیدی/تابش، I(t) ، با خصوصیات وابسته به سیستم و ماده به عنوان پارامتر، برای مثال عبور از پوشش لعابدار ( glazing-cover transmittance)، τ ، جذب صفحه، α و غیره بیان می کند. تعداد زیادی از همبستگی ها، که بیان می کند بهره وری الکتریکی ماژول PV وابسته به دما است، ηc ، همچنین می توانند بازیابی شوند، با اینکه بسیاری از آنها فرض می کنند این فرم خطی آشنا فقط در مقادیر عددی پارامترهای مربوطه، که طبق انتظار وابسته به سیستم و ماده هستند، متفاوت است.
با توجه به متغیرهای آب و هوایی مربوطه و صحبت در مورد چگونگی، مشخص شد که افزایش درجه حرارت سلول PV در محیط بسیار به سرعت باد حساس بوده و حساسیت کمتری به جهت باد دارد و بطور ویژه به درجه حرارت جوی حساسیت ندارد و از سویی دیگر، بدیهی است که قویا به تابش برخوردی یعنی شار تابش خورشیدی بر روی ماژول یا سلول بستگی دارد. از نگاه ریاضی، همبستگی ها برای دمای عملیاتی PV با صریح و روشن هستند، در نتیجه مستقیما Tc را ارائه می دهد و یا غیر مستقیم است یعنی شامل متغیرهایی است که خودشان وابسته به Tc هستند. در مورد دوم یک روش تکرار برای محاسبه لازم است. معمولا بسیاری از همبستگی ها دارای یک حالت مرجع و مقادیر متناظر متغیرهای مربوطه هستند.
عملکرد الکتریکی در درجه اول تحت تاثیر نوع PV مورد استفاده است. یک ماژول PV معمولی 6 الی 20 درصد از تابش خورشیدی حادثه را به الکتریسیته تبدیل می کند که این موضوع بستگی به نوع سلول های خورشیدی و شرایط آب و هوایی دارد. مابقی انرژی خورشیدی حادثه به گرما تبدیل می شود که بطور چشمگیر درجه حرارت ماژول PV را افزایش داده و بهره وری آن را کم می کند. گرمای تولید شده می تواند توسط آب یا هوای جاری زیر ماژول PV با استفاده از یک کلکتور حرارتی، با نام کلکتورهای حرارتی PV (PVT) استخراج شود. در عمل ، فقط a-Si و Si کریستالی در موارد به چاپ رسیده در مورد PVT به چشم خورده اند. کارایی بالاتر Si کریستالی منجر به کارایی الکتریکی بالاتر و نسبت حرارتی-الکتریکی (electrical-to-thermal ratio) بالاتر PVT از a-Si می شود. تریپاناگنوستوپولوس و همکارانش اندازه گیری های تجربی در مورد کلکتورهای مایع PVT و هوای PVT را برای a-Si و c-Si ازائه دادند. او متوجه شد که در درجه حرارت کاهش یافته به صفر درجه، برای کلکتور مایع PVT، کارایی نمونه اولیه c-Si 55 درصد و کارایی نمونه اولیه a-Si 60 درصد است، در حالیکه برای کلکتور هوا، کارایی نمونه اولیه c-Si 38 درصد و کارایی نمونه اولیه a-Si 45 درصد است.
عملکرد حرارتی بالاتر نیز توسط Ji و همکارانش برای a-Si نیز یافت شد. اما در آزمایشات دیگر توسط افولتر و همکاران، پلات و همکاران و زونداژ و همکاران، مشخص شد در مقایسه با ماژول PV معمولی، ماژول PVT لعابدار و ماژول PVT بدون لعاب، بهره وری حرارتی پایین تری برای a-Si نسبت به c-Si یافت شد. متوسط بهره وری الکتریکی سالانه به ترتیب 7.2 درصد، 7.6 درصد و 6.6 درصد مشخص شد. چاو عملکرد الکتریکی یک کلکتور ترموسیفون PVT را بوسیله PV در انتهای بالایی و انتهایی پایینی جاذب محاسبه کرد. او برای انتهای پایینی سردتر 3 درصد بهره وری الکتریکی بیشتر پیدا کرد.
نیوید و همکارانش یک سیستم هوای PVT که در آن PV به یک کلکتور جذبی بدون لعاب متصل بود را مورد آزمایش قرار دادند. مشخص شد که کاهش دمای بین 3 الی 9 درجه سلسیوس منجر به بهبود عملکرد الکتریکی می شود که اجازه می دهد فضای PV از 25 متر مربع (m2) به 23 متر مربع کاهش یابد. کروتر و اوکز و کروتر یک سیستم خورشیدی خانگی بدون لعاب توسعه دادند که در آن یک لمینت فتوولتائیک به یک منبع آب مثلثی متصل است. تانک PV را بوسیله ظرفیت گرمایی طولانی خنک می کند. معمولا در تابش بالا ، نسبت به سیستم های خانگی خورشیدی معمولی، که بسته به نوع طبقه بندی، منجر به افزایش 9 تا 12 درصد در عملکرد الکتریکی می شود، کاهش حرارت PV تا حدود ˚C 20 گزارش می شود.