افزایش شتابان تعداد تصادفات رانندگی ومتعاقباً افزایش مرگ ومیر ناشی از این سوانح و تصادفات در سالهای اخیر،توجه بسیاری از مسئولین و برنامه ریزان کشور را به خود معطوف کرده است.نرخ رشد تصادفات رانندگی و مرگ و میر ناشی از این سوانح و تصادفات در سالهای اخیر به طور فاجعه آمیزی افزایش یافته باعث صدمات و لطمات جبران ناپذیری بر مناسبات اقتصادی واجتماعی کشور شده است.
مرگ ومیرهای ناشی از سوانح وتصادفات رانندگی در سالهای اخیر با توجه به ابعاد وسیع مسئله چندان که باید مورد توجه قرار گرفته است وتا کنون برآورد دقیقی در مورد هزینه های اقتصادی مرگ و میرهای ناشی از سوانح وتصادفات رانندگی نشده است.با توجه به آثار منفی که این مرگ و میرها در بلند مدت می تواند بر اقتصاد کشور به جای گذارد لزوم کنترل این مرگ و میرها نیز ضرورت پیدا خواهد کرد برای شفاف تر شدن بعد فاجعه آگاهی از بار اقتصادی این مرگ و میرها بر پیکره اقتصادی کشور ضرورتی انکار ناپذیر خواهد داشت.تحقیق حاضر تلاشی است در جهت رسیدن به این اهداف و برآورد بار اقتصادی مرگ و میرهای ناشی از سوانح وتصادفات رانندگی در سال 1381.
سوانح و حوادث رانندگی تهدیدی جدی برای سلامتی انسانها در سراسر دنیا می باشد.در کشورهای توسعه یافته صنعتی راهکارهای مقابله با سوانح و حوادث با دقت و حساسیت بررسی شده است ولی در کشورهای درحال توسعه اینگونه نیست.
امید به زندگی در بدو تولد یکی از شاخص های توسعه یافتگی کشورها به شمار می آید و یکی از اهداف برنامه ریزان برای توسعه, افزایش امید به زندگی در بدو تولد است. شاخص های تعیین کننده امید به زندگی دربدو تولد , میزان های مرگ و میر ویژه سنی می باشد. هر چه میزانهای مرگ و میر در سنین پایین مخصوصاً سنین زیر 5 سال کمتر باشد امید به زندگی روبه فزونی خواهد گذاشت و مرگو میر در سنین 5 سال در کشور ما تا حد زیادی تحت کنترل درآمده است, اما هنوز فاصله زیادی با کشورهای توسعه یافته دارد. عامل مهم دیگری که امید به زندگی را تحت تاثیر قرار می دهد مرگ و میر جوانان و افراد میانسال است. با توجه به اینکه مرگومیرهای ناشی از سوانح و تصادفات رانندگی بیشتر سنین میانی و پایین را تحت تاثیر قرار می دهند, تاثیر منفی این مرگومیرهای روی امید زندگی در بدو تولد در نتیجه روی اقتصاد و جامعه اجتناب ناپذیر خواهد بود.