ماهیانی که مناسب مصرف انسان نباشد و همچنین آبزیان صید ؟؟؟ برای تولید پودر ماهی بکار میرود که دارای بازاری جهانی قابل ملاحظه میباشد. با این حال، مداوماً فرآیند و راههای نوینی از مصرف ماهی دریایی، ضایعات ماهی و احشاء ماهی، مورد بررسی و تحقیق قرارمیگیرند.
هدف اصلی از تولید سالانه ماهی ابداع فرآیندهایی با هزینه سرمایهگذاری پایین بوده بتوان آنها را در کشتیهای ماهیگیری و یا در مکانهای کوچک و دورافتاده که در آنها کارخانههای پودر ماهی از نظر اقتصادی نمیتوانند فعالیت نمایند، بکار برد. یکی از فرآیندهایی که مورد توجه قرارداشتهاند نگهداری حفظ کیفیت شیمیایی به ماهی بوسیله اسید یا بازها، توام با هیدرولیز و یا بدون آن، میباشد (اندرسن،آراسون و یونسون، 1981؛ را وگلدبرگ،1982). فرآوردههای حاصل از این فرآیند شیرابه سیلویی ماهی خوانده میشود. شیرابه سیلویی ماهی را شاید بتوان به صورت فرآوردهای مایع و ساخته شده از ماهی یا اجزایی از ماهی و اسید یا ندرتاً باز (مانند هیدروکسید سدیم)، توصیف نمود. مایع شدگی (میعان) بر اثر عمل آنزیم هایی که بطور طبیعی در بدن ماهی حضور دارند. ایجاد شده، به وسیله اسید که شرایط صحیح برای تجزیه بافتها توسط آنزیم و محدود ساختن رشد باکتریهای فاسد کننده را ایجاد میکند، شتاب میگیرد. اکثراً اسیدهای آلی (ارگانیک) بطور متداول برای تولید شیرابه سیلویی از ماهی بکار میروند.
شیرابه سیلویی ماهی بصورت تجارتی در اسکاندیناوی و لهستان مورد استفاده قرارمیگیرد. تولید سالانه حدود 120000 تن فرآورده است که عمدتاً با بکار بردن اسید فرمیک، اسید استیک و اسیدهای معدنی تولید میگردد.
این فرآورده عموماً بعنوان غذا برای ماهی، حیوانات خزدار، خوکها و غیره بکار میرود.