در دنیای تجارت الکترونیک، اغلب مدل های جدیدی از تجارت معرفی می شوند و یا در آستانه ظهور هستند. یکی از جدیدترین روش ها وب سایت های بازاریابی اینترنتی است که خیلی از آنان نه تنها تعداد بسیار زیادی از کاربران و مراجعه کنندگان را جذب کرده اند، بلکه بسیاری از شرکت های تبلیغاتی را تشویق کرده اند تا آگهی های تبلیغاتی شان را به صورت آنلاین بر روی این سایت ها بارگذاری نمایند. در این مقاله، شبکه های اجتماعی آنلاین را به عنوان یک شیوه نوین در بازاریابی اینترنتی تشریح می کنیم. نخست شبکه اجتماعی آنلاین را به عنوان یک روند نوین از خدمات مبتنی بر وب مورد بررسی قرار می دهیم و شبکه های اجتماعی را با دیگر سرویس های مبتنی بر وب با استفاده از چارچوب 7C مقایسه می کنیم. سپس با ایجاد یک مدل تجاری برای سایت های شبکه اجتماعی آنلاین با استفاده از مدل پنج نیروی پورتر ، این شبکه های اجتماعی را از دیدگاه استراتژی کسب و کار، بررسی می کنیم. ما همچنین مدل های سودآور پیشین که توسط سازمان ها و شرکت های فراهم کننده خدمات شبکه اجتماعی آنلاین به خدمت گرفته شوند را مورد بحث قرار خواهیم داد.
بازاریابی اینترنتی با شبکه های اجتماعی به عنوان یک روند جدید
19,000 تومانشناسه فایل: 7223
- حجم فایل ورد: 94KB حجم پیدیاف: 215.4KB
- فرمت: فایل Word قابل ویرایش و پرینت (DOCx)
- تعداد صفحات فارسی: 20 انگلیسی: 12
- دانشگاه:University of Houston – Clear Lake, Houston, Texas, USA
- ژورنال: Research and Practical Issues of Enterprise Information Systems II (1)
چکیده
مقدمه مقاله
خلاقیت در فروش! این عبارت خصوصا در دنیای اینترنت صادق است. که به دلیل ماهیت فطری که دارد، شاهد نوآوری ها و کاربردهای بسیار جدیدی در اینترنت است. این نوآوری ها، تحولات چشمگیری در زندگی روزمره ما ایجاد کرده اند، که به سادگی می توانند کاربردهای بی شماری از جمله آموزشی، فروشی، تفریحی، یادگیری، بانکداری، سرمایه گذاری و … به همراه داشته باشند. به منظور بررسی کاربردها و خدمات مبتنی بر وب، تنها نیاز به مقایسه وب سایت هایی داریم که از 7-6 سال پیش راه اندازی شده و در حال حاضر نیز همچنان فعال هستند. یکی از نوآوری های اخیر در کاربردهای مبتنی بر وب عبارت است از خدمات شبکه های اجتماعی آنلاین. در جدول (1)، سیر پیشرفت برخی از خدمات مبتنی بر وب، از زمان نخستین صفحات اینترنتی ایستا در سال 1995 تا خدمات آنلاین امروزی، مورد ارزیابی قرار می گیرند؛ که البته این خدمات امروزی شامل سایت های تجارت الکترونیک[1] و شبکه های اجتماعی می باشند. جدول (1) سال های راه اندازی این سایت ها، نمونه سایت ها و ابزارهای پشتیبانی برای هر یک از خدمات مورد نظر را نیز نشان می دهد.
به طور کلی، یک شبکه اجتماعی می تواند به صورت یک ساختار اجتماعی از نقاط تقاطع تعریف شود که معمولاً افراد یا سازمان هایی هستند که به وسیله یک یا چند گونه خاصی از ارتباطات و تعاملات کاری همچون مبادلات مالی، ارتباطات دوستانه، ابراز احساسات، داد و ستد، پیوندهای وب، مسیرهای هوایی، علائق و غیره، در دسترس باشند. شبکه های اجتماعی مردم را با انواع گوناگونی از علایق و سلیقه ها به یکدیگر مرتبط می سازند و ناحیه ای که این شبکه ها را گسترش می دهد، منطقه صنفی نامیده می شود. فرآیندهای تجاری نیز در آستانه ورود به مقوله بهره گیری از شبکه های اجتماعی به عنوان ابزاری برای ارتباط کارکنان با همدیگر یا ارتباط با مشتریان قرار دارند تا از این طریق به کسب اطلاعات یا کمک مبادرت نمایند. شرکت های بازرگانی که از خدمات شبکه های اجتماعی برای پشتیبانی از تولیدات یا خدمات مشتریان خود استفاده می کنند، گرایش نوینی از تجارت را در پیش گرفته اند. یک نمونه از این گرایش، جدیدترین نسخه سیسکو[2] به نام Tribe.net است؛ که تقریباً یک سایت شبکه اجتماعی فراموش شده است و همچنین Five Across که توسعه دهنده نرم افزار شبکه اجتماعی می باشد. نکته ابهام در بازار این است که سیسکو از هر دو پلتفرم برای کمک به متقاضیان به منظور ایجاد شبکه های اجتماعی خود حمایت به عمل خواهد آورد.
علاوه بر شبکه های اجتماعی که به وسیله شرکت ها به منظور ارائه خدمات به کارکنان و مشتریان فراهم شده اند، سایت های عمومی شبکه اجتماعی آنلاین، مثل MySpace.com و Ning.com نیز آگهی های بازرگانی آنلاین را از تجار و شرکت های سهامی دریافت می کنند و بر روی سایت های مربوط به شبکه های اجتماعی قرار می دهند تا از این طریق از مزیت حجم بالای بازدیدهای سایت به وسیله مشتریان بالقوه استفاده شود. قرار دادن آگهی های آنلاین در وب سایت ها، تقریباً به زمان راه اندازی وب باز می گردد. وب سایت هایی نظیر یاهو و گوگل، مستعد فراهم آوردن خدمات جذاب (و معمولاً رایگان) برای جامعه جهانی اینترنت هستند و از این طریق حجم بسیار بالایی از بازدید کنندگان از وب سایت ها در سراسر جهان ایجاد کنند. در واقع همین حجم ترافیک موجب جذب شرکت های تجاری برای قرار دادن آگهی های بازرگانی بر روی سایت ها می شود.
شاید بتوان گفت موفقیت گوگل یکی از بزرگترین پدیده های اینترنت در دهه گذشته بوده باشد. گوگل که در سال 1998 به عنوان یک شرکت موتور جستجوگر کار خود را آغاز کرد، تاکنون 150 میلیارد فقره معامله را اجرا کرده است. بخشی از موفقیت گوگل مبتنی بر الگوی تجاری آن در فراهم آوری موتور جستجوگر رایگان برای مراجعین وب می باشد. گوگل از طریق جذب تعداد بسیار زیادی از کاربران به استفاده از موتور جستجوگر خود، قادر است با قرار دادن آگهی های آنلاین بر روی سایت خود و یا از طریق ضمانت این که وب سایت تبلیغ کننده در صدر نتایج جستجو قرار خواهد گرفت، از تبلیغات آنلاین پشتیبانی به عمل آورد.
در سال 2005، اینترمیکس مِدیا ، شرکت صاحب MySpace.com، به وسیله نیوز کراپ به مبلغ 580 میلیون دلار خریداری گردید . در آن زمان، MySpace.com در رتبه پنجم وب سایت های پرمراجعه بر حسب بینندگان صفحه قرار داشت . پس از گذشت یک سال و نیم (در جولای 2006)، MySpace.com در صدر پر مراجعه کننده ترین سایت در ایالات متحده قرار داشت . این قطعاً یک برآورد و پیش بینی منطقی است که حجم بالای ترافیک آنلاین، به کسب سود سرشار از محل آگهی های بازرگانی کمک خواهد کرد. مردم این پرسش را مطرح می کنند که آیا ممکن است موفقیت گوگل و سایر سایت های جستجوی آنلاین در سایت های شبکه های اجتماعی نیز نمود پیدا کند؟ این پرسش به شیوه های مختلفی بیان می شود: “MySpace، Facebook یا YouTube چگونه ثروت آفرینی می کنند؟”. “آیا شبکه های اجتماعی یا سایت های ساخته شده توسط کاربران نیز دارای زیر ساخت هایی مثل موتورهای جستجو هستند؟”. واضح است که تمامی این پرسش ها مربوط به وجود الگوهای تجاری برای سایت های شبکه های اجتماعی هستند. در پاسخ به این پرسش که “چرا سرمایه گذاران جریان پول را نثار راه اندازی شبکه اجتماعی می کنند”، مارک پینکوس (بنیان گذار سایت شبکه اجتماعی آنلاین Tribe)، به این نتیجه رسید که: “این یک الگوی تجاری مفهومی در تمامی مراحل اعم از پذیره نویسی، طبقه بندی و حتی اهداف و برنامه های تبلیغاتی است” .
هدف کار ما عبارت است از بررسی سایت های شبکه اجتماعی آنلاین به عنوان یک شیوه نوین در بازاریابی اینترنتی از طریق اِعمال چارچوب های موجود (نظیر 7Cهای ریپورت و جاورسکی) و الگوهای تجاری (مثل مدل نیروهای پنج گانه). در بقیه مقاله حاضر، ابتدا چارچوب 7C را مرور می کنیم که معمولاً به عنوان یک چارچوب مرجع برای کاربردهای تجاری مورد استفاده قرار می گیرد . خدمات قابل ارائه از طریق وب سایت (که در جدول (1) نیز نشان داده شده است)، با استفاده از چارچوب 7C مورد مقایسه قرار می گیرند. سپس نمونه هایی در زمینه شبکه های اجتماعی و الگوهای تجاری، از جمله الگوهای مربوط به سود اولیه و مدل نیروهای پنج گانه را شرح می دهیم. مدل نیروهای پنج گانه برای یک سایت شبکه اجتماعی آنلاین نمونه پیاده سازی می شود. این مقاله با مروری بر کارها و برنامه های آتی به پایان خواهد رسید.
[1] – e-commerce
[2] – CISCO
ABSTRACT Social Networking as a New Trend in E-Marketing
In the world of e-marketing, new business models are frequently introduced, and new trends have started to emerge. One such latest trend is social networking websites, many of which have attracted not only large number of users and visitors, but also online advertising companies to place their ads on the sites. In this paper we explore online social networking as a new trend of e-marketing. We first examine the online social network as a new form of web-based services, and compare social networks with other representative web-based services by using the 7C framework. We then analyze social networking from a business strategy point of view, by creating a business model for online social networking sites using Porter’s Five Forces Model. We also discuss the primary revenue models that may be used by organizations and companies providing online social networking services.
Introduction
Innovation sells! That is especially true in the Internet world. Since its inception, there have been lots of innovations and new applications in the Internet. Those innovations have caused major changes in our everyday lives, which can be easily felt across a myriad of applications, including education, shopping, entertainment, learning, banking, investing, etc. To see how web-based applications and services have evolved, we only need to compare the web sites that existed 6 or 7 years ago to the ones that exist today. One of the recent innovations in web-based applications is the online social networking services. In Table 1, we examine the progress of some representative webbased services, from the earliest static web pages (1995) to today’s online services, including e-commerce sites and online social networks. Also shown in Table 1 are the respective years of inception, example sites, and supporting tools, for each of the representative services.
In general, a social network can be defined as a social structure made of nodes, which are usually individuals or organizations tied by one or more specific types of relations, such as financial exchange, friendship, passion, trade, web links, airline routes, hobbies, etc. Social networks connect people with all different types of interests, and one area that is expanding in the use of these networks is the corporate environment. Businesses are beginning to use social networks as a means to help employees to connect, or customers to obtain information or help. Business companies using social networking services to support their products or customer services may be becoming a new trend. A good indication of this trend is CISCO’s latest acquisitions of Tribe.net, an almost forgotten social networking site, and Five Across, a developer of social networking software. The buzz in the market is that CISCO will be using both platforms to help their corporate clients to build their own social networks.
In addition to social networks used by companies to provide employee or customer services, popular online social network sites, such as MySpace.com and Ning.com, also attract online ads from retailers and corporations, which place online ads on the social network sites to take advantage of the large volume of visits by potential customers at the sites. Placing online ads on websites has been around since the beginning of the Web. Websites such as Yahoo and Google are capable of providing attractive (and usually free) services to the global Internet community, and by doing so generating large volume of visits from web surfers all around the world. The large volume of traffic in turn attracts business companies to place their online ads on the site. The success of Google is probably one of the most interesting Internet phenomena in the past decade. Starting in 19981 as a startup search engine company, Google has since grown into a $150 billion enterprise2,3. Part of Google’s success is based on its business model of providing free search engine to web surfers. By attracting large number of users to use its search engine, Google is able to charge an advertiser fees by placing its online ads on the Google site and/or by having the guarantee that the advertiser’s website will appear in the top portion of the search results [1]. In 2005, Intermix Media, the company that owned MySpace.com, was acquired by News Corp. for the price of $580 million4,5. At that time MySpace.com was ranked as the fifth most frequently visited website in terms of page views5. One and a half year later (in July 2006), MySpace reached the top spot as the most visited site in the U.S.6 It is certainly reasonable to anticipate that such large volume of online traffic will help to generate large online ads revenue. People have been wondering whether the success of Google and other online search sites would be duplicated in online social network sites? That same question has been asked by others in different ways: “How will MySpace, Facebook, or YouTube make money?” “Do social networks or user-generated sites have legs like search engines?” [2] All those questions are apparently related to the existence of business model(s) for social networking sites. In answering the question “Why are venture capitalists pumping money into social networking start-ups?”, Mark Pincus (the founder of the Tribe online social networking site) pointed out, “There’s an intended business model in subscriptions, classifieds and even targeted advertising.” [3] The goal of our work is to study online social networking sites as a new trend of emarketing by applying existing frameworks (such as Rayport and Jaworski’s 7C’s [4]) and business models (such as the Five Forces Model [5]). In the rest of this paper, we first review the 7C framework, which is often used as a reference framework for ecommerce applications [6]. The representative web-based services (as shown in Table 1) are compared using the 7C framework. We then discuss examples of online social networks, and business models, including primary revenue models and the Five Forces Model. The Five Forces Model is applied to a sample online social networking site, Ning.com. The paper concludes with a summary and future work.
1 See http://www.google.com/corporate/history.html
2 See http://finance.yahoo.com/q/ks?s=Goog
3 Hoover’s profile of Google, http://www.answers.com/topic/google?cat=biz-fin
4 http://www.newscorp.com/news/news_251.html
5 http://www.internetnews.com/bus-news/article.php/3520866
6 http://www.answers.com/MySpace?cat=biz-fin
- مقاله درمورد بازاریابی اینترنتی با شبکه های اجتماعی به عنوان یک روند جدید
- شبکه های اجتماعی به عنوان یک روند جدید در بازاریابی الکترونیکی
- پروژه دانشجویی بازاریابی اینترنتی با شبکه های اجتماعی به عنوان یک روند جدید
- شبکه های اجتماعی به عنوان یک روند جدید در بازاریابی ایمیلی
- پایان نامه در مورد بازاریابی اینترنتی با شبکه های اجتماعی به عنوان یک روند جدید
- تحقیق درباره بازاریابی اینترنتی با شبکه های اجتماعی به عنوان یک روند جدید
- مقاله دانشجویی بازاریابی اینترنتی با شبکه های اجتماعی به عنوان یک روند جدید
- بازاریابی اینترنتی با شبکه های اجتماعی به عنوان یک روند جدید در قالب پاياننامه
- پروپوزال در مورد بازاریابی اینترنتی با شبکه های اجتماعی به عنوان یک روند جدید
- گزارش سمینار در مورد بازاریابی اینترنتی با شبکه های اجتماعی به عنوان یک روند جدید
- گزارش کارورزی درباره بازاریابی اینترنتی با شبکه های اجتماعی به عنوان یک روند جدید