شبکه های اجتماعی آنلاین از جمله فیسبوک و توییتر به طور اساسی روش های جدیدی برای تعامل در بین افراد معرفی نموده اند که به طور سریع بی نهایت معروف شدند. شبکه های اجتماعی آنلاین با تکمیل نمودن روش های سنتی آفلاین ارتباطات (از جمله ارتباطات رو در رو و تلفنی)، محیط اجتماعی مجازی کامل ایجاد می کنند که از فعالیت های زیادی از جمله تعامل اجتماعی پشتیبانی می کند. این تعامل ها ساده اند مانند «ارتباط» با محتویات کاربران دیگر یا پیچیده اند مانند جستجوی شغل، تبلیغات محصول و ساماندهی رویدادها. این یکی از تاثیرگذارترین حالات همگرایی فیزیکی-سایبری است یعنی فرایندی که به موجب آن جهان فیزیکی اطراف ما و جهان مجازی اینترنت به طور عمیق با هم در ترکیب می شوند. در این زمینه تحلیل رفتار اجتماعی انسان در محیط های آنلاین به طور ویژه شگفت انگیز است ، چون به ما اجازه میدهد ویژگی های رفتار انسانی را بر اساس مقدار زیادی داده ها درک کنیم و از طرفی دیگر خدماتی را طراحی کنیم که از این دانش بهره گیری کنیم. این مقاله مرور جامعی بر حجم آثار فراهم می سازد که در این زمینه با هدف تاکید بر ویژگی های ساختاری شبکه های شخصی انسانی در شبکه های اجتماعی آنلاین انجام شده اند و نیز آنکه آنها چه ارتباطی با ساختارهای معلوم شبکه های اجتماعی انسانی آفلاین دارند و چه تاثیری بر الگوهای انتشار اطلاعات داشته و در این محیط ها مشاهده شده اند.
بی شک شبکه های اجتماعی آنلاین با پیداش خودشان ما را به پیشرفت های عمده در مطالعه رفتار آنلاین انسانی واداشته اند. در واقع داده های کلان برگرفته از شبکه های اجتماعی آنلاین، نشان دهنده منبع ارزشمند اطلاعات برای توصیف اصول پویا پدیده های اجتماعی پیچیده اند که تحقیق در زمینه آنها با روش های سنتی بر اساس نظرسنجی و مصاحبه ها دشوار است. در سال های گذشته تلاش های زیادی برای توصیف شبکه های اجتماعی آنلاین با مطالعه طرح های آنها انجام شده است، چرا که این نوعی روش طبیعی برای مطالعه ویژگی های ساختاری روابط اجتماعی انسان در شبکه های اجتماعی آنلاین می باشد.اکثر ادبیات بر ویژگی های درشت نمایی گراف های شبکه های اجتماعی آنلاین متمرکز بوده اند از جمله ویژگی های ساختاری شبکه جهانی تشکیل شده با تمامی کاربران و اتصالات آنها. موضوع مهم اما کمتر بررسی شده ویژگی های جزئی شبکه های اجتماعی آنلاین به ویژه ویژگی های ساختاری شبکه های اجتماعی فردی ما می باشد که نیز شبکه های فردی نام دارند. در ادبیات انسان شناسی پیداست که ویژگی های شبکه فردی برای تعیین جوانب عمده رفتار انسان از جمله اعتماد، اشتراک گذاری منابع و شکل گیری جوامع امری اساسی اند.
طبق آمار مرجع در روانشناسی و انسانشناسی، می دانیم که ویژگی های شبکه های فردی آفلاین محدود به یک سری محدودیت های زمانی و ادراکی اند که به مقدار روابطی پایند هستند که هر فرد می تواند به طور فعال حفظ کند که به خاطر هزینه ذاتی به لحاظ منابع محاسباتی مغز می باشد. به طور ویژه محدوده های ادراکی باعث ایجاد محدودیت در تعداد کل روابط فعال می گردد که انسان می تواند در سطح غیر جزئی صمیمیت حفظ کند. این محدودیت به طور متوسط پیرامون 150 رابطه می باشد که معروف به عدد دونبار است. برخی محدوده ها همچنین بر ساختارهای خاص تاکید دارند که بر طبق آن روابط اجتماعی درون شبکه فردی ساماندهی می شوند همانطور که به طور مفصل در بخش 2 توصیف گردید .
تحلیل های اخیر از ویژگی های ساختاری شبکه های اجتماعی آنلاین معروف (از جمله فیسبوک و توییتر) نشان داد که شبکه های فردی آنلاین دارای ویژگی های مشابه شبکه های فردی آفلاین هستند به طوری که دارای اندازه و ساختار سلسله مراتبی یکسان هستند. این مسئله تایید می کند که ویژگی های شبکه فردی به طور عمده به محدودیت های ادراکی مغز انسان بستگی داشته و تحت تاثیر کاربرد مکانیسم های ارتباطی خاص از جمله تلفن همراه و نیز شبکه های اجتماعی آنلاین نمی باشد. در این زمینه فیس بوک و تویتر به نظر نمی رسد که ظرفیت اجتماعی انسان را بهبود بخشند، بلکه آنها نشان دهنده کانال اجتماعی مازاد اند که می توانیم از آن استفاده کنیم. علاوه بر این، در کنار تایید این مسئله که ویژگی های معروف شبکه های فردی انسانی نیز در شبکه های اجتماعی آنلاین نمایان می شوند، این مطالعات ویژگی های مازاد از خود نشان داده اند که فرضیه بندی شده اما هرگز به خاطر کمبود منابع داده های بزرگ مشاهده نشده اند. این مسئله نشان می دهد که شبکه های اجتماعی آنلاین را می توان همچنین به عنوان میکروسکوپ اجتماعی برای بررسی ویژگی های اصلی عمده رفتار اجتماعی خود به کار گرفت.
نتایج اخیر مطرح شده نشان می دهند که الگوهای انتشار اطلاعات مشاهده کرده در شبکه های اجتماعی آنلاین متکی بر ساختار شبکه های فردی کاربران هستند. لذا با درک مورد دوم امکان طراحی خدمات شبکه های اجتماعی آنلاین وجود دارد که در آن ویژگی های ساختار شبکه فردی ( و رفتار تعیین کننده کاربر) بررسی می شود تا مدیریت داده ها بهینه سازی شود. برای مثال همانطور که لرمن نشان می دهد، مدل های انتشار اطلاعات در شبکه های اجتماعی آنلاین که ماهیت محدود رفتار اجتماعی آنلاین انسان را در نظر دارند، بر برخی محدودیت های ذاتی مدل های پیشرفته قبلی غلبه می کنند تحت این فرض که ساختار شبکه های فردی نیز میزان اعتماد بین فرد و دیگری را تعریف می کند و طول کوتاه ترین مسیر برای جریان اطلاعات مورد اعتماد بین دو کاربرد در شبکه می تواند به طور عمده بلندتر از جهش های کمتر باشد که قبلا در ادبیات تاکید گردید.
در این مقاله، ابتدا نتایج عمده را مطرح می کنیم که از تحلیل تاثیر محدودیت های ادراک بشری بر ویژگی های ساختاری شبکه های فردی در شبکه های اجتماعی آنلاین به دست آورده ایم. سپس نتایجی را مطرح می کنیم که که نشان دهنده تاثیر این ساختارهای شبکه فردی بر پدیده های کلان بوده و توجه ویژه به انتشار اطلاعات داریم. علاوه بر این به بحث جهت گیری های نوید بخشی جهت طراحی سیستم های اطلاعات محور می پردازیم و از ساختارهای شبکه فردی از جمله راهبردهای تکثیر داده ها مبتنی بر مفاهیم شبکه فردی برای شبکه های اجتماعی آنلاین توزیع یافته و پروتکل های انتشار اطلاعات برای شبکه های فرصت محور بر اساس اکتشاف ادراکی شبکه فردی بهره گیری می کنیم.
این مقاله با تحلیل محدودیت های ادراکی انسان در محیط های آنلاین مطرح شده در کتاب آرنابولدی و همکاران شروع می شود. به هر حال، در حالی که این کتاب بر تحلیل ساختاری شبکه های فردی در شبکه های اجتماعی آنلاین متمرکز است، این مقاله بر به کارگیری مدل ها و تحلیل های مبتنی بر محدودیت های ادراکی انسان در خدمات کاربر محور و کاربردها به ویژه در انتشار اطلاعات تاکید دارد.
این مقاله طبق زیر ساماندهی شده است. در بخش 2 تعاریف عمده درباره شبکه های اجتماعی آنلاین و شبکه های فردی را مطرح می کنیم و مرور کلی از مهم ترین نتایج تحلیل شبکه فردی در شبکه های اجتماعی آنلاین فراهم می سازیم. در بخش 3 پیش زمینه انتشار اطلاعات و مدل سازی آن ، معرفی مهم ترین مدل های انتشار اطلاعات در شبکه های اجتماعی آنلاین مطرح نموده و به بحث محدودیت های ان می پردازیم. سپس در بخش 4 تحلیل ها و مدل های انتشار اطلاعات در شبکه های اجتماعی آنلاین بر اساس ویژگی های ساختاری شبکه های فردی ارائه می دهیم. در بخش 5 برخی جهت گیری های تحقیقاتی مطرح می کنیم که در آن دانش مربوط به ساختارهای شبکه اجتماعی برای طراحی خدمات داده محور برای شبکه های اجتماعی آنلاین و شبکه های موبایل به کار می رود و نتیجه گیری های عمده این مقاله را مطرح می کنیم.