این مقاله یک روش فضای رنگ تحلیل مولفه های مستقل (ICA) جدید را برای تشخیص الگو شرح میدهد. نوین و تازه بودن روش فضای رنگ ICA شامل دو چیز است:
- استخراج یک الگوی تصویر رنگی موثر بر اساس ICA
- و پیاده سازی و اجرای طبقه بندی تصویر رنگ کارآمد با استفاده از بازنمود تصویر رنگ مستقل و یک مدل فیشر پیشرفته(EFM).
اولا، روش فضای رنگی ICA فرض می کند که هر تصویر رنگی با سه تصویر منبع مستقل تعریف می شود که می توان آن را از طریق یک روش تفکیک منابع کور نظیر ICA استخراج کرد. بر خلاف فضای رنگ RGB، که در آن تصاویر مولفه های R، G و B با هم همبستگی دارند، روش فضای رنگ ICA، تصاویر سه مولفه ای C1، C2 و C3 را استخراج می کند که مستقل و غیر هم بسته می باشند.
دوما، سه تصویر رنگی مستقل برای تشکیل یک بردار الگوی تکمیل شده الحاق می شوند که بعدیت آن ها از طریق تحلیل مولفه های اصلی کاهش می یابد(PCA). سپس یک EFM ، ویژگی های افتراقی و متمایز بردار الگوی کاهش یافته را برای تشخیص الگو، استخراج می کند.
اثر بخشی و کارایی روش فضای رنگ ICA پیشنهادی با استفاده از یک مسئله تشخیص الگوی چالش و یک دیتابیس مقیاس بزرگ نشان داده می شود. به طور اخص، چالش بزرگ تشخیص چهره(FRGC) ومحیط آزمایش بیومتریک(BEE) مشخص میکند که برای چالش پذیر ترین نسخه FRGC آزمایش 4 که حاوی 12776 تصاویر آموزشی است،16028 تصویر هدف کنترل شده و 8014 تصویر کوئری کنترل نشده، روش فضای رنگ ICA به نرخ تغییر چهره(ROC III) 73.69 درصد در نرخ پذیرش کاذب(FAR) 0.1 درصد در مقایسه با نرخ تایید چهره(FVR) 67.13 درصد فضای رنگ RGB(با استفاده از EFM یکسان) و 11.86 درصد الگوریتم معیار FRGC الگوریتم معیار در FAR یکسان به دست می آید.