هیدرولیک به علمی گفته می شود که در آن از نیروی مایعات تحت فشار استفاده می کنند تا کاری را انجام دهند . به عبارت کلی هیدرولیک یعنی « انجام کارتوسط مایع تحت فشاریاحرکت » کلمه هیدرواززبان یونانی گرفته شده است وهیدرودرزبان یونانی به معنی حرکات مایعات می باشد . انسانها اززمانهای بسیارقدیم باهیدرولیک آشنا بوده اند ولی چون دامنه علم وصنعت گسترده نبوده وافرازهیدرولیک نمی شد . انتقال الوارها یا تنه های درخت روی آب ازمکانی به مکان دیگرکاربری ازنیروی هیدرولیک درقدیم بوده با گذشت زمان استفاده ازنیروی آب برای چرخاندن توربینهای آبی جهت نیروی محرکه آسیاب ابداع دیگری ازکاربرد هیدرولیک بوده است . چرخاندن توربین آبی توسط نیروی آب هیدرولیک سیستم بازاست یعنی آبی که باعث چرخاندن توربین می گردد جاری بوده ومجدداً جهت چرخش توربین استفاده نمی گردد لیکن درهیدرولیک سیستم بسته ازمایعی که تحت فشار است وعمدتاً روغن هیدرولیک می باشد مجدداً استفاده می گردد یعنی روغن فقط یکبار استفاده نمی شود ودریک سیستم بسته که بعداً بیشترتوضیح می دهیم حرکت کرده وبارها کارانجام می دهد مثال ساده سیستم بسته ، جک های روغنی هیدرولیک است که دربالا بردن اتومبیل جهت تعویض چرخ یاتایراستفاده می شود روغن هیدرولیک درون مداربسته قراردارد .
سیستم هیدرولیک و مزایا و معایب آن
مقدمه
بخشی از تحقیق
مزایا و معایب سیستم هیدرولیک :
در صنعت امروز هیدرولیک ازلحاظ قدرت در مکان نخست قرار دارد به عبارتی قوی ترین نیروی موجود جهت انجام کار است و کارهایی را که احتیاج به نیروی زیا د ی دارند توسط سیستمهای هیدرولیک انجام میدهند . به عبارت کلی از بین نیروها ی موجود نظیر الکتریک ،پنیوماتیک ، مکانیک واتوما تیک نیروی هیدرو لیک قوی ترین نیرواست.
خواص اصلی نیروی هیدرولیک بصورت خلاصه بشرح زیر است :
- چون امروز تمامی قطعات استاندارد هستند الما نها یا عناصر سیستم هیدرولیک بسیا رراحت نصب ویادرتعمیرات تعویض می گرد ند.
- استارت راحت وسریع سیستم هیدرولیک حتی زمانی که زیر بار قرار دارد.
- قابلیت تبدل حرکت دورانی به حرکت خطی وبالعکس.
- قابلیت سریع معکوس کردن جهت حرکت حتی زیر بار.
- تولید تولید نیروی زیاد توسط پمپهای کوچک از لحاظ وزن واشغال جای نصب ،
برای مثال نسبت الکتریک یک پمپ روغنی با یک الکتروموتور که نیروی یکسانی داشته باشند مقایسه شود پمپ هیدرولیک تقریباً یک دهم الکتروموتور از لحاظ وزنی می باشد .
انواع روغنهای هیدرولیک :
ما یعا تی که جهت سیستمهای هیدرولیک استفاده می شوند روغنهای بخصوصی هستند که باید خواص روغن ایده آل هیدرولیک را داشته باشند همان خواصی که در بخش قبلی توضیح داده شده و باید قادر باشند تا تحت تمام شرایط مادامی که درجه حرارت کم یا زاید می شود کار خود را بنحو عالی و بدون هیچگونه افت فشاری انجام دهند وبا افزایش ویا کاهش درجه حرارت وفشار خاصیتهای خود را از دست ند هند .
در ضمن یک روغن هیدرولیک عالی باید خاصیت چرب کاری (Lubircation) خوبی داشته باشد واثر مخرب وزنگ زدگی و رسوب گذاری درسیستم وروی قطعات نداشته باشند.
روغنهای هیدرولیک صنعتی کلاّ به سه دسته تقسیم می شوند که عبارتند از :
- روغن پایه گیاهی ( گرفته شده ازموادگیاهی ) Vegetable base oil
- روغن پایه نفتی (پالایش یا گرفته شده ازموادنفتی ) Mineral base oil
- روغن پایه شیمیایی ( ازموادشیمیایی غیرنفتی ساخته می شود ) Chmimcal base oil
عملکرد یک سیستم هیدرولیک Hydraulics System
یک سیستم هیدرولیک دارای یک تانک یامخزن هیدرولیک است که روغن هیدرولیک درآن جهت مصرف وعملکرد سیستم ذخیره می باشد روغن هیدرولیک ازطریق لوله به پمپ هیدرولیک راه دارد وپمپ راتغذیه می نماید پمپ دستی یا Hand Pump روغن رابا فشار به سمت یک سیلندر عمل کننده یابعبارتی جک هیدرولیک می راند . وظیفه جک تبدیل نیروی هیدرولیکی به نیروی مکانیکی است فشارروغن به حرکت عقب یا جلوشفت جک تبدیل می شود .
- مقاله درمورد سیستم هیدرولیک و مزایا و معایب آن
- عملکرد یک سیستم هیدرولیک Hydraulics System
- فیلترهای هیدرولیک Hydraulic Filter
- پروژه دانشجویی سیستم هیدرولیک و مزایا و معایب آن
- پایان نامه در مورد سیستم هیدرولیک و مزایا و معایب آن
- تحقیق درباره سیستم هیدرولیک و مزایا و معایب آن
- مقاله دانشجویی سیستم هیدرولیک و مزایا و معایب آن
- سیستم هیدرولیک و مزایا و معایب آن در قالب پاياننامه
- پروپوزال در مورد سیستم هیدرولیک و مزایا و معایب آن
- گزارش سمینار در مورد سیستم هیدرولیک و مزایا و معایب آن
- گزارش کارورزی درباره سیستم هیدرولیک و مزایا و معایب آن