(متن کامل در فایل ورد موجود است)
تحقیقات ویژۀ کشور در اقتصادهای در حال توسعه، یک دیدگاه عمیق و بسیار کوچک از چالشهای اجتماعی-فرهنگی، اقتصادی و سیاسی پیش روی زنان کارآفرین را ارائه میدهد. اما، چنین تحقیقاتی تنها یک دیدگاه متمرکز جغرافیایی از چالشهای پیش رو را نشان میدهد؛ در مورد عوامل قابل رویت که زنان کارآفرین را در کشورهای در حال توسعه محدود میکند، بخصوص عواملی که موقعیت آنها را در مقایسه با مردان کارآفرین بدتر میکند، شناخت کافی وجود ندارد. این مطالعه شکاف بین این دو نسبت را مورد بررسی قرار میدهد. اولاً، هفت محدودیت کلیدی پیش روی زنان کارآفرین را در کشورهای در حال توسعه شناسایی میکند و آنها را رتبه بندی میکند. دوما، چارچوبی را برای تاکید بر عواملی که برای زنان کارآفرین در مقایسه با مردان، نسبتاً دشوار هستند ارائه میدهد.
این مطالعه سهم مهمی از لحاظ نظریه و عملکرد کارآفرینی دارد: مقالات کارآفرینی را با تاکید بر مشکلات کلیدی برای زنان در امر کارآفرینی گسترش میدهد و روابط بین محدودیتهای متعددی که منجر به محیط های نامناسب برای زنان کارآفرین میشوند را ترسیم مینماید. علاوه براین، هدف از چارچوب ارائه شده برای رتبه بندی محدودیتها کمک به سازمانهای خیریه و سیاستگذاران در اتخاذ تصمیمات مؤثر در رابطه با برنامه ریزی و تخصیص منابع میباشد، درحالیکه انتقاداتی در مورد نیاز و کارآمدی برنامههای کارآفرینی سرمایه گذاری شده که به زنان اولویت نمیدهند وجود داشته است (Minniti و Naudé، 2010). این اهمیت ویژهای دارد زیرا سرمایه گذاری برای کارآفرینان زن در کشورهای در حال توسعه در حال افزایش است (Kevane و Wydick، 2001).
ادامۀ این مقاله به شرح زیر است: بخش بعدی متدولوژی تحقیق را نشان میدهد. در بخش بعد از آن بررسی محدودیتهای پیش روی زنان کارآفرین در سراسر کشورهای در حال توسعه ارائه میشود. پس از آن، رتبه بندی این محدودیتها و تاکید بر تفاوتهای بین محدودیتهای پیش روی مردان و زنان کارآفرین نشان داده میشود و در بخش پایانی نتیجه گیری انجام میگیرد.