شرکت های کسب و کار برای انجام کسب و کاری وجود دارند که سودآور می باشد و قادر است تا سود ها را با مالکان اش تسهیم نماید. شرکت های تجاری ( کسب و کار ) ملزم به تولید سود های اضافی می باشند تا قادر به پرداخت سود های سهام به سهامداران شان باشند. این سود های سهام را می توانستند از درآمد هایی پرداخت نمایند که توسط شرکت ها در یک دوره زمانی یا از سود های سال مالی فعلی پرداخت شده اند. چندین کشور در جهان وجود دارند که به کسب و کار فهرست شده اشان برای توزیع درآمد ها به عنوان سود های سهام پایبند نیستند. شرکت ها مجبورند تا سیاست های سود های سهام را داشته باشند که توزیع سود ها و نسبت سود هایی را پوشش می دهند که برای کسب و کار آینده حفظ می گردند. سیاست های سود های سهام توسط شرکت ها طراحی می شوند تا نیاز های کسب و کار شرکت را فراهم نمایند. سود های سهام در قالب پول نقد به طور متعارف بعد از سه ماه، شش ماه یا یک سال به سهامداران فعلی پرداخت می شوند. شیوه پرداخت سود های سهام سالانه به صورت نقدی یا به شکل سهام [Stock] در پاکستان رایج می باشد. سود های سهام می توانند در شکل سود های خود سهام باشند که ارزش سهم واحد را برای سهامداران کاهش میدهند نظر به این سهم در شکل تقسیم سهام توسط مدیریت به چندین بخش تقسیم می گردد. بازخرید سهم یک شکل دیگر از سود سهام می باشد که سهام را در این روش می توان از طریق شرکت فروشنده سهام بازخرید نمود.
نسبت بازگشت سرمایه ثابت را می توان به عنوان ابزار شرکت ها بکار گرفت تا درصدی از درآمد ها را به صورت سود های سهام به سهامداران فعلی پرداخت نمود نظر به این که ابزار دیگر مورد استفاده عبارتست از سیاست پرداخت سود های سهام منظم و شرکت ها در این روش یک مقدار ثابت را در هر دوره متوالی به سهامداران پرداخت می کنند. مکانیزم دیگری به نام سیاست سود های سهام کم منظم و زیاد آینده وجود دارد که شرکت ها در این مورد سود های سهام نقدی [Cash share] کم را پرداخت می کنند و سود های سهام را زمانی پرداخت می کنند که پول به اندازه کافی از پروژه های سرمایه گذاری بیشتر پس انداز می گردد. شرکت هایی که دارای اهداف رقابتی هستند تا آنها را برآورده سازند، آیا بایستی سود های سهام را ارائه کنند یا بایستی هر پنی درآمد را در کسب و کار حفظ کنند یا آیا بایستی توافق گردد ؟ ایده کلی به نقطه ای نزدیک می باشد که بتوان سیاست های سود های سهام را برای افزودن ارزش به سمت ثروت سهامداران استفاده نمود. این یک حوزه تحقیقی سنگین می باشد و بعضی محققان با انواع نتیجه گیری ها پیش می آیند.
مطالعه با انگیزه یکسان انجام می گیرد که چه یافته هایی را برای شرکت های فهرست شده پاکستانی می توان به بدنه دانش موجود اضافه نمود. بررسی تاثیر سیاست های سود های سهم بر افزایش ثروت سهامداران می توانست یک مطالعه جالب باشد. این بخش جاری که بخش یک نامیده شد، موضوع را معرفی می کند، بازنگری مطالب در بخش دوم خلاصه می گردد، چارچوب تئوریک در بخش سوم ارائه می شود، بخش چهارم به معرفی روش شناسی می پردازد و بخش پنجم یافته های آماری را معرفی می کند و خلاصه و نتیجه گیری ها در بخش ششم ارائه می شوند.