قوانین طراحی زلزله نگاری نسل جدید به سمت عملکرد طراحی ساختمان تغییر جهت می دهند. توسعه روش شناسی هایی برای ارزیابی عملکرد ساختمان های طراحی شده برای زلزله ها به واسطه این تغییر جهت به یک ضرورت تبدیل گردیدند. تدارکات برای گنجاندن تاثیر پارامترهای بحرانی ، فعل و انفعال ساختار خاک ، نوع پی ( فونداسیون) ، ماهیت حرکت زمین و خاک در این محتوا در نوشتجات قبلی گرازش می شوند. تاثیر تقویت خاک در قوانین طراحی زلزله نگاری موجود به خوبی مشخص شده بود. قانون طراحی زلزله نگاری هندی IS-1893-2002 بخش اول دارای سه طیف طراحی متمایز به طور انحصاری برای خاک های نرم ، متوسط و سخت بود. فاکتور های تقویت بر اساس داده های تجربی و تئوریک در قانون ساختمان بین المللی برای مکان رده A تا F را معرفی کرده اند تا رفتار را در دامنه کوتاه مدت و همچنین طولانی مدت مراقبت نمایند. الغزولی (11) گزارش داد که دو نوع طیف واکنش در قانون اروپا برای پنج وضعیت متفاوت خاک ( نوع A تا E) پیشنهاد شده بودند. طیف های واکنش با خاک های مختلف و شدت مورد انتظار حرکت زمین شناسایی می شوند. دسته بندی خاک محل A تا E بر اساس میانگین سرعت موج برشی راس 30 متر خاک انجام گرفته است.
سان و همکارانش نشان داده اند که ضرایب مکان مشخص شده در IBC به دلیل تفاوت زیاد در عمق سنگ بستر و پروفایل سختی خاک برای شبه جزیره کره معتبر نیستند. کاربرد فاکتور های تقویت خاک که توسط بورچارت (9) با چندین منطقه دیگر مشخص شده بود ، می تواند نتایج با خطای غیر قابل باور ارائه می کنند. بعلاوه، قوانین طراحی ساختمان در واقع ابزار بی نهایت ساده شده می باشند و هر نوع رویداد زلزله را از منبع احتمالی برای مکان تحت بررسی به اندازه کافی نشان نمی دهند. قانون پیشنهاد داده بود که علاوه بر استفاده از مفاد قانونی ، تحلیل ویژه ساختگاه که تولید حرکت زمینی قوی در سطح بستر و پخش آن از طریق لایه های خاک می باشد و رسیدن به حرکت های زمینی طراحی و طیف های واکنش در سطح بایستی انجام گرفته باشند. از طرف دیگر ، بازبینی ها با بررسی خسارت به دلیل فروپاشی یا هزینه تعمیر در قوانین طراحی زلزله نگاری مهم اتفاق می افتند تا رویه های طراحی نسل بعدی ظهور نمایند. بررسی های مهم برای بازبینی ها در واقع سطوح قابل قبول آسیب به ساختمان ها را در رویداد زلزله نگاری با مشخصه های شناخته شده پیش بینی می کنند و همچنین عملکرد واقعی ساختمان را در شرایط مکان پیشنهادی منظور می کنند. ارزیابی عملکرد ساختمان ها در واقع فرآیندی می باشد که هم مشخصه های ساختار و هم خاک را شامل می گردد که به تدبیر مناسب در فاز تحلیل نیاز دارند.
هیچ روش شناسی یا بررسی کلی در مورد ارزیابی عملکرد زلزله نگاری ساختمان ها برای زمین لرزه های ویژه ساختگاه بر اساس دانش محقق وجود ندارد. علی رغم درک و مشاهده نقش خاک محلی در تقویت موج زلزله نگاری ، طراحی عملی ساختارها بر اساس طیف های پیشنهاد شده از طریق قوانین طراحی زلزله نگاری صورت می گیرد. طیف های طراحی بر طبق چارچوب ارزیابی عملکرد ساختارها همانند هدف عملکرد عمل می کنند. همچنین طیف های طراحی در کنار این موضوع همانند منحنی تقاضا در طراحی عمل می کنند که از رویه های متعارف استفاده می کنند. این موضوع واضح است که طیف های واکنش در سطح خاک می توانند به طور قابل ملاحظه ای به دلیل اصلاح مشخصه های حرکت زمین با طیف های واکنش سطح بستر فرق داشته باشند چون موج از طریق لایه ای خاک روی هم قرار دهنده سنگ بستر حرکت می کند. روش شناسی ساده در این دورنما پیشنهاد می گردد و در این مقاله بکار گرفته شد تا عملکرد ساختمان ها را برای زلزله های ویژه ساختگاه از جمله عمق لایه خاک را به عنوان پارامتر ارزیابی نماید.
بطور اساسی ، روش شناسی شامل مقایسه طیف های ساختار مرتبط با زلزله تحت وضعیت خاک معین در برابر طیف های ظرفیت ساختمان می باشد. تکنیک های محقق شده برای ارزیابی طیف های مشرفیت ساختمان با دقت منطقی در دسترس می باشند در حالی که عدم قطعیت قابل ملاحظه ای در تولید طیف های تقاضا وجود دارد. طیف های تقاضا مرتبط با زلزله های ویژه محل در بررسی فعلی از طریق انجام دو گام زیر تولید می شوند : (1) ارزیابی طیف های واکنش زمین با استفاده از حرکت ضمنی قوی تولید شده در سطح سنگ بستر برای زلزله سناریو و انجام تحلیل پراکندگی موج خطی معادل یک بعدی و (2) تولید طیف های تقاضا وابسته به عمق مرتبط با شرایط مکان انفرادی. جزییات بیشتر در مورد روش شناسی در بخش بعدی توضیح داده می شوند. روش شناسی با استفاده از مشخصه های شهر دهلی هندوستان تایید می گردد. دلیل اصلی انتخاب این شهر در واقع به قابل دسترس بودن جزییات مشخصه های صخره های پوسته زمین برای کاربرد موفقیت آمیز روش شناسی مربوط می گردد. باور محققان این است که روش شناسی پیشنهادی کلی م برای هر منطقه ای قابل اعمال می باشد که خاک محلی در ان انتظار می رود تا به طور چشمگیری با رفتار زلزله نگاری ساختار سهیم باشد. اطلاعات ارزشمند در مورد رفتار غیر ارتجاعی ساختمان ها به دلیل تاثیر خاک محلی در مقایسه میان مقادیر عددی محاسبه شده ارائه می گردد.