یکی از برنامه های راهنمایی و مشاوره در مدرسه، هدایت تحصیلی است. هدایت تحصیلی یک جریان منظم است، که هدف خاصی را دنبال می کند و ابتدا و انتهای مشخصی ندارد. از طریق هدایت تحصیلی به فرد کمک می شود تا خود را بشناسد، با خصوصیات رشته های مختلف و نیازهای جامعه آشنا گردد، رشته مناسبی را انتخاب کند و بطور موفقیت آمیزی در آن رشته تحصیل کند. هدایت تحصیلی از دوره ابتدایی می تواند پی ریزی گردد، در دوره راهنمایی و دبیرستان استعدادهای دانش آموز کشف و رشته های مختلف تحصیلی شناخته شود تا در نهایت دانش آموز، رشته متناسب با علاقه و استعداد خود را انتخاب کند. راهنمایی شغلی هم هر چند از دوره ابتدایی پی ریزی می گردد، اما رسماً در پی هدایت تحصیلی ادامه پیدا می کند.
افزایش سلامتی جسمانی و روانی دانش آموزان
مقدمه
بخشی از پایان نامه
بیان مسئله :
پژوهش حاضر قصد بررسی برنامه هدایت تحصیلی را دارد. ارزشیابی و بررسی هر برنامه ای یکی از ارکان لازم برای رشد آن برنامه است. مسئله کلی این است که آیا برنامه هدایت تحصیلی موفق بوده است یا نه؟ و آیا به هدف نهایی خود که همان کمک به دانش آموز برای انتخاب بهینه رشته تحصیلی است، رسیده است یا نه؟
اهداف :
هدف اصلی تحقیق حاضر مشخص کردن رابطه پیشرفت تحصیلی با هدایت تحصیلی است. از جمله اهداف فرعی تحقیق ، بررسی هدایت تحصیلی و تبیین اثر بخشی فعالیتهای مشاوره ، تجزیه هدایت تحصیلی به بخشهای مختلف و تعیین متغیرهای مختلف می باشد
فرضیه های تحقیق:
هدایت تحصیلی با پیشرفت تحصیلی رابطه دارد ـ بین نمرات راهنمایی مرتبط با رشته انتخابی و پیشرفت تحصیلی رابطه وجود دارد ـ بین نمرات دبیرستان مرتبط با رشته انتخابی و پیشرفت تحصیلی رابطه وجود دارد ـ بین امتیاز نمرات در رشته انتخابی و پیشرفت تحصیلی رابطه وجود دارد ـ بین امتیاز مشاوره ای در رشته انتخابی و پیشرفت تحصیلی رابطه وجود دارد.
جامعه و نمونه :
جامعه مورد مطالعه در این پژوهش عبارتست از دانش آموزان دختر و پسر سال دوم دبیرستان در سطح اداره کل آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران . از این تعداد 500 نفر آزمودنی با استفاده از روش نمونه گیری چند مرحله ای انتخاب شده اند.
پیشنهادات :
ـ کارآمدی شخصی، خود پنداره، عزت نفس، نگرش والدین و اطلاع رسانی و برنامه ریزی شغلی تحصیلی عوامل مهمی هستند که در فرآیند هدایت تحصیلی باید مورد توجه قرار گیرند. ـ رابطه تک تک عوامل بررسیهای مشاوره ای مثل هوش، رغبت، نظر معلم و نظر والدین با هدایت تحصیلی در قالب پروژه های مختلف مورد بررسی قرار گیرد. ـ اثر بررسیهای مشاوره ای از محاسبات مربوط به فرم شماره یک هدایت تحصیلی حذف شود.
محدودیتها :
ـ مدارس غیرانتفاعی جزء جامعه آماری نبوده است. ـ تنها امتیاز مشاوره ملاک محاسبه قرار گرفته است. بررسیهای مشاوره ای از 6 عامل تشکیل شده است که عبارتند از: هوش، رغبت، نظر معلم، نظر دانش آموز، نظر والدین و نظر مشاوره معلوم نیست کدامیک از این عوامل نقش مهمتری در فرآیند هدایت تحصیلی و یا تبیین واریانس پیشرفت تحصیلی دارند. به عبارت دیگر، تک تک این عوامل بررسی نشده است.
فهرست منابع
- پوربختیار، حسین (1373). بررسی گرایشهای تحصیلی و شغلی نوجوانان، پایان نامه کارشناسی ارشد (چاپ نشده)، تهران: دانشگاه علامه طباطبائی.
- چایچی، پریچهر (1362). بررسی برخی عوامل موثر بر انتخاب رشته تحصیلی پایان نامه فوق لیسانس (چاپ نشده)، تهران: دانشکده صدا و سیما.
- مقاله درمورد افزایش سلامتی جسمانی و روانی دانش آموزان
- بررسی برخی عوامل موثر بر انتخاب رشته تحصیلی
- بررسی گرایشهای تحصیلی و شغلی نوجوانان
- پروژه دانشجویی افزایش سلامتی جسمانی و روانی دانش آموزان
- پایان نامه در مورد افزایش سلامتی جسمانی و روانی دانش آموزان
- تحقیق درباره افزایش سلامتی جسمانی و روانی دانش آموزان
- مقاله دانشجویی افزایش سلامتی جسمانی و روانی دانش آموزان
- افزایش سلامتی جسمانی و روانی دانش آموزان در قالب پاياننامه
- پروپوزال در مورد افزایش سلامتی جسمانی و روانی دانش آموزان
- گزارش سمینار در مورد افزایش سلامتی جسمانی و روانی دانش آموزان
- گزارش کارورزی درباره افزایش سلامتی جسمانی و روانی دانش آموزان