رقابت جهانی در حال رشد و همکاری و یکپارچه سازی عمومی فعالیت های تولیدی یک چالش لجستیکی برای هماهنگ سازی زنجیره تامین کامل را در فعالیت های جریان رو به بالا تا روبه پایین ایجاد کرد ( گبینی و همکاران 2009 ) . تامین کنندگان ، تولید کنندگان ، توزیع کنندگان و مشتریان از طریق مدیریت زنجیره تامین یکپارچه می گردند تا نیازهای مشتری نهایی و انتظارات را به طور موثر و کارآمد برآورده سازند ( کوکس 1999 ) .
بکارگیری تابع کیفیت توسط یوجی آکائو در دهه 1960 توسعه یافت . مبنای QFD این است تا نیازمندی های مشتری را درون مشخصه های مهندسی و درون مشخص های قسمت ، طرح های فرآیند و نیازمندی های تولید کسب نمایند و نفسیر کنند . مقاله حاضر بر خانه کیفیت متمرکز شده بود که نیازمندی های مشتری رابر طبق مشخصه های مهندسی تفسیر می کند . شرکت های از طریق مدیریت بهتر زنجیره تامین می توانند رضایتمندی مشتری اشان را افزایش می دهند و به موفقیت تجاری پایدار دست یابند . زنجیره تامین از سطوح مختلف برخورد بود و هر سطح را می توان همانند مشتری سطح قبلی مورد توجه قرار داد که رضایتمندی مشتری در ان بایستی به حداکثر برسد . QFD را می توان به عنوان روش سودمندی استفاده نمود تا نیازمندی های هر سطح را با مشخصه های مهندسی سطح قبلی تفسیر نمود . روش فرآیند سلسله مراتبی تحلیلی را می توان همانند ابزار چند معیاری قدرتمند استفاده نمود تا روابط بین نیازمندی های هر سطح و مشخصه های مهندسی سطح قبلی را استخراج نمود . اغلب انسان ها در برآورد امتیازات ارزیابی در AHP مجعد مبهم هستند از اینرو فرآیند سلسله مراتبی تحلیلی مبهم ( FAHP ) می تواند این دشواری را تسخیر نماید . هر چند اخیرا اجراء QFD توسعه یافته اند ، بررسی های کمی بر زنجیره تامین تمرکز کرده اند ( برای مثال زارعی و همکاران 2011 ، حسن زاده و رزمی 2009 ) .
برآورده ساختن نیازمندی های مشتری در واقع مشکل بهینه سازی چند هدفی می باشد . روش های بهینه سازی مختلف در حوزه QFD اعمال شده اند تا رضایتمندی مشتری را به حداکثر برسانند . برنامه ریزی یکی از این روش ها روش های بهینه سازی می باشد . مدل برنامه ریزی خطی مورد استفاده قرار می گیرد تا رضایتمندی مشتری کل را به حداکثر برساند . پارک و کیم (1998) از برنامه ریزی عدد صحیح استفاده کردند تا طراحی محصول بهینه سازی در QFD را بهینه نمایند . چن و ونگ (2006) از برنامه ریزی هدف استفاده کردند تا سطوح اجراء نیازمندی های طراحی در QDF را مشخص نمایند . دیلیسه و گوکنور (2009) از برنامه ریزی خطی عدد صحیح ترکیبی (MILP) استفاده کردند تا به راه حل بهینه شده نیازمندی های مشتری جایگزین دست یابند . چن و کو (2010) یک ارتباط نزدیک بین چهار فاز را با استفاده از مفهوم زنجیره وسیله – هدف (M مشخصه های مهندسی) برای راه اندازی مجموعه مدل های برنامه ریزی خطی مبهم را مورد رسیدگی قرار می دهند تا سطوح مشارکت هر ” چگونگی ” را برای رضایتمندی مشتری مشخص نمایند .
بهاتاچرایا و همکارانش (2010) یک رویکرد مهندسی همزمان را معرفی می کنند که AHP با QFD را در ترکیب با سنجش فاکتور هزینه ( CFM) یکپارچه می سازند که برای رتبه بندی مشخص شده اند و متعاقبا تامین کننده مورد نظر را تحت محیط معیار چندگانه با ماهیت متضاد درون چارچوب زنجیره ارزش انتخاب می کند . مشخصه مهندسی در QDF با استفاده از مجموع وزن مشترک توسط رئیسی و همکارانش (2012) اولویت بندی می گردد . برنامه ریزی فیزیکی خطی (برنامه ریزی فیزیکی خطی) به عنوان روش بهینه سازی چند هدف برای بهینه سازی QDF توسط لای و همکارانش (2006) استفاده گردید . ما از طریق استفاده از اعداد مبهم بجای اعداد جمع شده ، رویکرد لای و همکارانش (2006) را در این مقاله توسعه دادیم تا HOQ را بسازیم. ما از HOQ با اعداد مبهم مثلث استفاده کردیم تا مدل ریاضی را برای پرداختن به مبهم بودن مشکل استخراج کنیم تا به مقادیر بهینه مشخصه های مهندسی ها تحت مقیاس های مختلف عدم قطعیت دست یابیم .
به دلیل اهمیت بالا مدیریت زنجیره تامین، هدف مقاله حاضر این است تا رویکرد سودمند را از طریق یکپارچه سازی AHP مبهم ، QFD مبهم و برنامه ریزی فیزیکی خطی توسعه دهیم تا به مقادیر مشخصه های مهندسی تامین کنندگان دست یافت . توسعه تامین کننده یک موضوع مهم در محتوی مدیریت زنجیره تامین می باشد . همچنین ، توسعه تامین کننده یک مشکل تصمیم گیری چند معیاری (MCDM) می باشد که شامل فاکتور های کمیتی و کیفیتی می باشد ( برای مثال ژیا و وو (2007) ؛ چان و کومار 2007) .
بانگری مطالب QFD ، AHP مبهم و روش های برنامه ریزی فیزیکی خطی و اعمال برنامه ریزی فیزیکی خطی با QDF و برنامه ریزی خطی مبهم در این بخش معرفی می گردند . ما در بخش ” روش شناسی پیشنهادی” یک روش شناسی پیشنهادی را معرفی می کنیم و آن را در حل کردن مثال عددی در بخش مثال عددی توضیح دادیم . نتایج کسب شده در بخش بحث نتایج مورد بحث قرار می گیرند و در نهایت نتیجه گیری در بخش آخر معرفی می گردد .