وضوح تصویر همواره ویژگی اصلی تمام تصاویر به شمار میرود. با افزایش روزافزون اندازه نمایشگرها، لزوم بهرهگیری از تصاویر با وضوح فوقالعاده نیز افزایش یافته است. اندازه کم حسگر تصویر دیجیتال نیز از دیگر عواملی است که در این روند تاثیر گذار بوده است. با وجود این که دوربینهای تجاری رایج، تصاویر با وضوح بسیار بالا را ارائه میدهند، اکثر دوربینهای علمی همچنان وضوح تصویرشان فقط در ابعاد 512×512 قرار دارد. افزایش وضوح همواره با روشهای درونیابی در ارتباط بوده است. تحقیقات حاکی از آن است که روش های درونیابی شدت اجزاء با فرکانس پایین را افزایش میدهد. این بدین معناست که تصویر درونیابی شده تعداد تغییرات شدت وضوح کمتری در هر پیکسل خواهد داشت. در این مقاله روش جدیدی برای افزایش وضوح ارائه شده است که محتویات فرکانس بالای تصویر را حفظ میکند.
روشهای دامنه فضایی، روند استخراج و محافظت اجزاء با فرکانس بالای تصویر را به تأخیر میاندازد که نشان میدهد باید از روش دیگری که در دامنه فضایی قرار نداشته باشد استفاده کنیم. بنابراین لازم است تصویر در دامنه دیگری تبدیل و پردازش گردیده و سپس مجدداً به دامنه فضایی تبدیل شود که این دامنه میتواند دامنه فوریه، موجک یا هر دامنه دیگری باشد. دامنه فوریه برای تصفیه فضایی که عمل حذف فرکانسهای خاص تصویر را بر عهده دارد مناسبتر است. دامنه موجک نیز اجزاء تصویر را از تک تک ماتریسها تفکیک مینماید. سپس برای کسب نتیجه مطلوب میتوان این ماتریسها را به طور جداگانه پردازش و با هم ترکیب نمود.
الگوریتمهای سریع پیادهسازی تبدیل موجک گسسته باعث افزایش استفاده از دامنه موجک برای بهبود وضوح تصویر شده است. الگوریتمهای گوناگون پردازش تصویر را میتوان بوسیلهی تبدیل موجک گسسته (DWT) پیاده سازی کرد. تبدیل موجک گسسته، تصویر را به چهار زیرباند پایین – پایین (LL)، پایین – بالا (LH)، بالا – پایین (HL) و بالا – بالا (HH) تجزیه میکند. این زیرباندها نصف ابعاد زیرباندهای تصویر در دست بررسی هستند. تبدیل موجک ایستا (SWT) در حال حاضر جهت افزایش وضوح تصویر مورد استفاده قرار میگیرد و دارای چهار زیرباند مشابه تبدیل موجک گسسته (DWT) میباشد با این تفاوت که زیرباندهای تبدیل موجک ایستا با زیرباندهای تصویر مورد نظر به یک اندازه هستند. روش جدیدی که در این مقاله برای افزایش وضوح تصویر ارائه نمودهایم بر مبنای ترکیب درونیابی و اجزاء تبدیل موج گسسته و ایستا قرار گرفته است. علاوه بر این اثبات نمودهایم که روش پیشنهادی ما در قیاس با روشهای موجود قبلی افزایش وضوح بهتر است.
در بخش 2 مطالب مربوط به روشهای افزایش وضوح تصویر مورد بررسی قرار گرفته است. در بخش 3 نیز روش پیشنهادی با تفصیل بیان میگردد. نتایج تحقیق در بخش 4 و مطالب نتیجهگیری نیز در بخش 5 ارائه میشود.