هر ساله میزان قابل توجهی از منابع انسانی و اقتصادی جامعه به علت عقب ماندگی ذهنی دانش آموزان در سنین مختلف به هدر می رود. هرچند تلاش های از قبیل توجه به مسائل بهداشتی وتغذیه نوزادان و جلوگیری از حامله شدن مادران در سنین بالا ، ناسازگاریهای خونی ، اختلالات هورمونی … انجام می شود ولیکن این مسئله همچنان یکی از مشکلات اساسی هر جامعه ای می باشد .
یکی از مسائلی که در زندگی کودکان عقب مانده ذهنی ممکن است زیاد باشد مسئله شکست بیشتر در زندگی آنها باشد . در واقع شکست یک پیامد منفی است که اگر بطور مکرر رخ بدهد منجر به کاهش انگیزه در افراد شود بخصوص اگر این فرد عقب مانده ذهنی باشد که باعث ارزشیابی نادرست آنها از خود و نادیده گرفتن توانایی ها و در نتیجه احساس ضعف و ناتوانی در آنها میگردد.
عوامل زیادی در موفقیت و شکست دانش آموزان دخالت دارند و طبق تحقیقات انجام شده یکی از این عوامل نحوه اسناد دادن آنها می باشد بدین معنی که اسناد نامطلوب منجر به کاهش انگیزش در آنها می شود. تئوری اسناد از تئوریهای شناختی انگیزش است که هدف آن بررسی شیوه ایی است که افراد ،رویدادها و حوادث را تعیین کرده و به دنبال روابط روابط علت ومعلولی بین آنها هستند. (هاروی ، ویری 1984)